søndag 23. februar 2014

Så bra som det nesten kan få blitt

Det var i Tippeligasesongen 2003 at kommentator Ivar Hoff i TV2 brukte følgende ord for å beskrive Bryne som kjempet i nedrykksstriden, "Nå spiller Bryne som det elendige laget de faktisk er". Litt sånn var det med H4 i dag etter et 10-6 tap mot Trond 2. Forøvrig stiller Trond med et bedre lag enn de gjorde i høst da de vant 8-4. H4 mangler nok en gang nok spillere til å fylle to rekker, åtte utespillere skal få det tøft, men også moro. Kampen starter nesten umiddelbart med en tominutter til Trond 2, denne gangen var det ikke kølla til Tor som var årsaken, men feil avstand til et frislag. H4 får ikke utnyttet situasjonen, men spiller høvelig bra. Like etter får hvert lag en spiller utvist hver grunnet tøft spill, men det er det vel verdt Stian? Etter fire minutt sitter det en i nota bak Anton som forøvrig befinner seg i en seig målgård som har blitt vandalisert av håndballspillere med klister. Å stå i målgården med alt klisteret rundt seg er å som å prøve rytmisk sportsgymnastikk dagen derpå i trappa på Gossip, klissete og ugunstig. H4 slår tilbake like etterpå, undertegnede drar seg frem og fra spiss vinkel legges ballen i bortre stang før den går i keeper og i mål, et selvmål tas gjerne i mot, og det står likt i målprotokollen. Så kommer det en treminutters periode der Trond 2 setter inn tre mål, vi kan gi klisteret i målgården skylden for to av dem. Videre er det offensive spillet til H4 gledelig, både Tri, Sondre, Håkon og Axel kommer til sjanser, men marginene er i mot oss. Blant annet får Dagi ballen servert på sølvfat av Axel foran mål, men etter å ha blitt tildasket på kølla rett før skuddøyeblikket ender ballen i stanga, ingen mål og heller ikke straffeslag! Vi står godt foran egen målgård og provoserer frem kontringer mot H4, det lønner seg når vi får brutt deres ballbane og Dagi fosser fremover og gir til Tri på backhand som setter inn 2-4. Et par minutter før slutt setter Axel fint inn 3-4 assistert av Tri. Dessverre får vi et ml i mot halvminuttet før full tid, men ti sekunder senere kjører H4 samme oppskrift der undertegnede kommer på kontringer og serverer med backhand foran mål til Sondre som setter inn 4-5, meget digg! I pausen snakkes det mye om å rette på det defensive, for H4 er ikke samspilte og det blir for mye rom mellom leddene. Det blir også tre tominuttere i andre periode, en av de til Stian for slag, så nå har H4 to forsvarsspillere som liker å by opp til kølledasking. Forsvaret vårt står bedre, men det etablerte angrepsspillere er litt svakere og vi blir tatt på en del kontringer. Likevel har vi mer kontroll defensivt og etter et 6-4 mål til Trond, så setter Tor inn 6-5 halvveis ut i andre periode. Ballen slås frem og tilbake inne i målgården, og kampreferatet vil ha det til at undertegnede får tuppet ballen ut til Tor på kanten som tar et par steg inn i banen og limer ballen i krysset, en kjempefin scoring og visstnok en bra assist også....Dessverre blir Tor litt høy på egen suksess og gjør som haren i Æsops fabler og tar kvelden resten av kampen. Trond får inn et mål til før pause og det står 5-7 til Trond, ikke et dårlig utgangspunkt for H4. I pausen blir vi enige om å jobbe det remmer og tøy måtte holde, og kjøre faste strukturer defensivt og hardere press. Rett etter at ballen droppes blir Dagi felt på vei fremover, han prøver å ta det raskt, men blir stoppet av dommerne. Derfor gis ballen likegodt til Frdrik som legger til Dagi på kanten, og med et dragskudd ligger ballen i lengste hjørne, godt plassert over foten til keeperen. Stillingen er 6-7 og troen er der, selv om H4 har få spillere på kamp og noen har vist tretthetstegn allerede etter ti minutt av første periode, så er det mulig. Men gleden er kortvarig når Trond2 får et enkelt mål like etterpå, visstnok et selvmål. Derfra og ut så bølger det frem og tilbake og dessverre så setter Trond inn 2 (eller 3 mål til). Når sant skal sies står det på mnbr.no at det ble 6-10, men lurer på om undertegnede kan ha forvirret dommeren i føringen av kampskjemaet slik at det ble 6-10 istedenfor 6-11, i den tro at det faktisk bare var 6-10 og ikke 6-11. I så fall har undertegnede virkelig gjort det store..... Når alt kommer til alt så spilte H4 en meget god og morsom kamp, vi er bedre i kamp enn på treninger, utfordringen er å få øvd mer på samspill, for det er kommunikasjonssvikt så det holder. Likevel en god kamp av H4 og noe vi kan ta mer læring av, vi viser et godt offensivt reportoar og har flere gode kontringer i dag:)