søndag 16. februar 2014

På rett spor!

Ti spillere hadde ofret lørdagskvelden for å kjempe mot Øya 2 i Spektrum, blant annet fikk Tri sin debut for H4 og vi fikk se noen nye taktiske løsninger på kampen som kan love godt før de resterende fire kampene denne sesongen. Kampen endte 19-7 til Øya, det høres ikke så bra ut, men dette var faktisk en kanonkamp fra H4s side. Øya hadde lånt to spillere fra førstelaget, og hvis man tar bort alle målene der de to var involvert i mål eller assist, så scoret Øya 2 bare fem poeng! Med andre ord så slo vi Øya sine tredjedivisjoonsspillere 7-5, hvis det er lov å tenke slik, noe vi i hvert fall tar oss lov til. Det blir litt Nord-Koreansk propaganda over dette, men det er et faktum at H4 i går spilte en meget god kamp og det er bare et par usedvanlige spillere på Øya som utgjorde forskjellen. Den første perioden startet med høyt press fra Øya, og med litt flaks fra høyere makter og en god Anton så holdt vi buret rent de første hektiske minuttene. Undertegnede som var kaptein for anledning minnet spillerne på at vi kunne gjøre en god kamp mot Øya med disiplinert forsvarsspill og hurtige kontringer. Og det var kanskje ikke verdens hurtigste kontring, men fin var den uansett når Espen assisterer Håkon og det står 1-0 til H4, for andre kamp på rad tar H4 ledelsen! Det varer bare i et drøyt halvminutt før Øya utligner, og man kan fort tenke at nå ryker det for H4, men den gang ei. Laget står frem og viser at de vil gi kjerringa reisning denne lørdagskvelden og etter 13 minutter setter Tri inn 2-1 assistert av Ross, nok en gang en kontring der ballen slås på tvers av målgården til en oppmerksom ving. Etter et kvarter står det 2-2, og slik ender førsteomgang. H4 har hele tiden tre forsvarer rett foran egen målgård og pløyer unna det som kommer. Alle skudd som sniker seg forbi forsvaret redder Anton mesterlig. Undertegnede teller seks stangskudd til Øya 2 i førsteperiode og minst dobbelt så mange redninger fra Anton. I andre periode tar overmotet litt overhånd, og Øya setter fem mål på drøye seks minutter. Da tar H4 timeout, noe som var ganske gunstig etter hvert. Øya får en en scoring, og frustrasjonen brer seg. Som lovet i sist kamp skulle vi være tøffere i markeringene og motstanderen skulle få smake kølla vår. Og Tor tar spesielt ansvar her og denger til, det ender med to-minutter, men noen vil kanskje hevde at to minutter er verdt å sette av for litt køllesmaking. For i de to minutterne spiller H4 fantastisk og skaper den største sjansen, men Tri setter avslutningen over mål. Videre kommer vil til flere sjanser, og Tor bestemmer seg for at Øya også skal få smake skudd, ikke bare kølle. Fra spiss vinkel setter han inn 8-3 i keeperhjørnet. Tor er senter for anledningen og Dagi føler at hans posisjon er utsatt, og assistert av Espen kommer Dagi rett foran mål på en 7-8 meter og tar et dragskudd som går over skulderen på keeperen. Som tidligere skrevet "behøver den ikke å være hard for at den skal gå inn", men denne kvelden spares det ikke på noe. Etter dette får Øya inn tre mål til, men en helt ok periode av H4, der noe av disiplinen defensivt forsvant. I tredje periode blir Tri flyttet på backplass, noe han også mestrer veldig bra. Dette lover veldig bra før neste kamp mot Trond 2. Øya får inn fire mål på de første ti minuttene, og en meget god Anton forhindrer langt styggere sifre i mot. Midt ut i siste periode får Ross gitt ballen til Tor, og sistnevnte drar seg på tvers av banen og drar inn sin andre scoring for kvelden. Etter fire nye mål av Øya er det H4 som setter de siste to målene for kvelden. Det er Håkon som scorer sitt andre assistert av Fredrik, et fint mål etter godt brudd av H4s forsvar. Til slutt setter Ross inn et mål etter en mønsterkontring der Anton redder, Fredrik feier ballen unna, Dag Atle løper opp lang siden, mens Jørgen som spurter opp fra backplass får ballen på motsatt side og legger inn tvers over mål til Ross, kanskje kveldens flotteste mål med tanke på samspill fra H4s side. Det var mye positvit å ta med seg her i fra, med en like god Anton i mål i neste kamp, like sultne og løpevillige vinger og markeringskåte forsvarsspillere tar vi poeng i neste kamp. Forhåpentligvis er også Viktor og Stian tilbake, for da er vi fort dobbelrekke i forsvar og på senter, samt tre rekker på vingene, dette lover veldig bra. Undertegnede spår seier i neste kamp!