søndag 10. november 2013

Så ble det reisning og tidvis sprut....

Det er vel bare å beklage tittelen på artikkelen først som sist, den kom litt skjevt ut...Likevel refererer den til H4 som skulle reise kjerringa/gi kjerringa reisning etter hver kamp denne sesongen. Mot Nyborg 2 stilte 12 tente spillere fra H4 til kamp i Munkvollhallen. Kamprammen fra arrangørens side var helt glimrende og den ble i tillegg ledet av to veldømmende gulinger (gul dommerdrakt). Mot Sjetne viste vi gode offensive ferdigheter selv om vi bare kvitterte med ett mål. I dag skulle vi fortsette dette arbeidet og forhåpentligvis få uttelling for arbeidet. Første periode ble en typisk "stange hodet mot veggen"-periode der vi skaper muligheter og Nyborg lar seg stresse under press. Men den defensive markeringen er meget svak og Nyborg får spill enkle veggpasninger og kombinasjoner rundt oss. Når de i tillegg scorer på fleste av sjansene sine står det 5-0 til Nyborg etter førster periode. Frustrerende av et tidvis hardtkjempende H4-lag som har store sjanser til å putte. Andre periode starter også dårlig og vi får to scoringer rett i fleisen etter drøye tre minutter. 7-0 til Nyborg og dette begynner å se stygt ut. "Ketchup"-effekten skal likevel ikke undervurderes og vi vet at så lenge det er sprut i flaska og rogn i posen så kommer det til slutt. Det heter seg at med "vold, vilje og vaselin" så går alt, og viljen var heldigvis på vår side. Vi fortsetter å legge press på Nyborg og har flere sjanser, men først når undertegnede snapper opp en ball og skjærer ut på høyrekanten blir det scoring. Dagi bruker sin kjente selvcoachings-backhand til å legge et smart lompeskudd over foten til keeper og i lengste hjørne. Nyborg svarer med ny scoring, men takket være hardt press fra H4s spillere på mål (endelig!!) ender ballen i mål etter noe som kanskje ser ut som selvmål. Men kampreferatet vil ha det til at Keelan er målscorer og Ross står med assist. Med andre ord det H4s eksotiske spillere fra den andre siden av jordkloden som står for målene, typisk utnytting av utenlandsk arbeidskraft. Fredrik the pimp fortsetter å jage spillerne sine til å stå på, men kan lite gjøre når Nyborg setter inne en ny scoring til 9-2. H4 er fortsatt hissige på å skape mer, og vi får brudd på midtbanen, Dagi har selvsagt nok med å se på ballen, men hører at Espen gjerne vil ha ballen ettersom han har fri passasje på høyresiden. "De som ber, de skal få" heter det i skriften, og når man attpåtil ber på en søndag så kan man være heldig, er jo tross alt "22 søndag i treeinghetstiden i dag"! Espen får ballen og limer den helt oppe i lengste kryss, en nydelig scoring! Etter litt klabb og babb har Espen forstått at det å være på rett plass i rett tid er gull verdt og han får tak i ballen og setter inn 9-4 scoring, godt gjort av Espen og et H4 med et kollektivt press Stalin ville fått orgasme av. H4 fortsetter å presse på og Anton i målet har kanskje en av sine lengste perioder (i perioden) uten noe å gjøre, pasningene, løpene og skuddene på H4 sitter. Flo som var lagets bestemann, noe han fikk en pris for etter kampslutt tar et raid på kanten. Etter litt tilfeldigheter jobber han ballen opp igjen etter å ha fått skuddet blokkert. Den returen smækker han til på backhand med ryggen mot mål, og 9-5. Et lite minutt før tredje periode er slutt er Keelan nok en gang på rett sted til rett tid og lurer inn 6-9 scoringen, nok en gang uassistert mål fra H4, men samma det, mål er mål! Nyborg må ta timeout, de er skjelvende og har vrieklig fått press mot seg. Tredjeperioden starter greit og overraskende nok er vi gode i forsvar denne perioden, selv om det er angrepsspill som teller for å få med seg poeng fra kampen. Vi skaper flest sjanser, men dessverre tar et par av backene på seg tunnelsyn og begynner å drible litt vel mye. Som profesjonell journalist ønsker jeg ikke å henge ut vedkommende, vi var tre backer i dag, Tor, Flo og Fredrik, og jeg kan si at Fredrik var ikke en av de o backene jeg henter til, hvem de to var holder jeg som en hemmelighet. Videre så gjelder samme tankegang hos undertegnede og lagets andre senter, så her må vi ta litt selvkritikk. Videre så virker noen av vingene slitne og de jogger etter ballen istedenfor å spurte, ikkje bra. Tredje periode er målløs inntil det gjenstår fem minutt av kampen, da får Ross to-minutter (hørt den før?)og vi slipper inn mål i undertall. Like etter sitter den andre i fleisen ettersom H4 setter opp et høyere press. Vi får likevel et trøstemål på slutten der Viktor fint assisterer Espen, som gjør at han setter inn sitt tredje for dagen, det ender 11-7 til Nyborg. Totalt sett er det mye bra her, markeirnger, pasningsspill og høyt press med spurt (!) er fortsatt forbedringsområder, men nå skal vi først og fremst nyte en veldig bra kamp fra vår side, så får vi se om det blir H3 som får smake spruten vår om et par uker. For nå vet vi hvordan kjerringa skal reises. Well done!