mandag 11. mars 2013

NTNUI3 - Nyborg2 5-6

5-6 (1-1, 3-3, 1-2)

Den store dagen var kommet, da 3. divisjon avdeling MNBR skulle avgjøres. Nyborg 2 sto på motsatt side av banen, en seier til disse ville avgjøre serien for året, mens en seier til NTNUI3 fortsatt bare ville gi en teoretisk sjanse til å ta gullet fra suverene Nyborg 2.

Vi stiller for anledning med et lag som er både svekket og forsterket, i effekt av at vi mangler de to største poengplukkerne i årets sesong (Brede og Marius) - noe som selvsagt er synd da vi møter serielederen - og i effekt av at vi fikk ordnet med korttidslån av H2s egen poengmaskin Nikolai Austarheim. Dette medførte at vi fikk en dels nykomponert førsterekke bygd opp rundt nevnte Nikolai. Sammen fikk han med seg Sivert og Torbjørn, begge disse tydeligvis i ferd med å etablere seg på H2 i årets sesonginnspurt. Disse gikk i spann med de før kampen beste poengplukkerne henholdsvis på ving (Axel) og back (Håkon). Mangelen på en erfaren senter til andrerekken medførte en egen strategi for denne rekken; løpsmaskinene ble plassert på senter og vinger, mens backene ble solid styrket med fysisk kapasitet og duellkraft. Her var planen å basere seg på kjappe kontringer og intenst, lavt press - dette i motsetning til førsterekken som skulle holde seg lojale til vår tradisjonelle spillemåte.

Forut før kampen gav trener Enge nøye instruksjon på hvordan Nyborg ønsker å spille. NTNUI sto ovenfor en voksen utfordring, og det skulle bli interessant å se hvor godt man klarte å stoppe krysspasningene til Nyborg på tvers av senterlinjen. Den andre store trusselen var langskuddene til Nyborg som det ble viktig å gå i blokken for. Her var oppofrende innsats og glød nøkkelen til å komme ut av kampen med seier.

Kampdagen startet forøvrig i klassisk stil med at Dagi må snu umiddelbart innen han kommer til Dragvoll, ettersom Idrettssenteret nok en gang hadde spist opp flere ti-talls kampskjemaer. Dagi setter kursen mot Trondheim Spektrum for å hente en bil-fast Torbjørn (og hans passasjer Håkon) (som i mellomtiden hadde hentet kampskjema), i stedet for å bruke uvurderlig tid til oppvarming og taktisk instruksjon. Heldigvis stilte Nyborg 2's bestefar med kampskjema, så vi fikk det i orden i god tid før kampstart. Dagi og hans passasjerer rekker såvidt kampstart.

Vi starter kampen friskt, Nyborg legger seg lavt og lar oss få holde ball fra starten. Dette er åpenbart fordi Nyborg bare stilte med syv utespillere, men det gav oss uansett tid til å komme i gang med spillet. Vi får tidlig mulighet til å gå opp i ledelse, men Nikolais skudd treffer uheldigvis feil innside av stolpen. Litt senere får Nyborg et frislag på midtbanen, de tar en kort løsning og det feies et skudd mot mål fra langt hold som uheldigvis går inn. 0-1 Her burde vi vært mye flinkere til å forutse både skuddside og hvilket trekk Nyborg ville ta. Det er bare uflaks på dette stadiet som gjør at ballen går via tverrliggeren og skulder på Anton.

Laget viser uansett strålende moral og kommer sterkt tilbake bare minutter etterpå. Andrerekka hevder det første baklengs med perfekt oppfølgning av slagplanen før kampen. Laget ligger dypt, Tor vinner ballen ved rundvantet, smeller ballen fremover langs vantet, der er Sondre på løp som på backhand passer på tvers inn foran mål hvor en ivrig Till er klar til å sette ballen bak en utspilt keeper. Pent mål. Textbook. Tills første mål for H3. Her gikk det unna! Vi går til pause et par minutter senere med en oppløftende 1-1 på tavla, en periode hvor vi gjør mye bra, men fortsatt har mye å gå på. I pausen blir det gitt påfyllende taktisk instruksjoner til begge rekkene.

Andre periode starter tidlig med at Niklas skaffer seg selv en 2-minutter. I det påfølgende undertallet blir vi passive i presset, og nok en gang feies et langskudd i mål. Her må nok keeper ta en porsjon selvkritikk, så fremt påstanden om at utgangen på skuddet ikke var blokkert, men uansett blir dette for billig. Det er da meget gunstig at vi har en solid lagmoral å slå tilbake med; det tar bare litt over ett minutt før vi er ajour igjen. Verner er på pletten og bryter et forsøk på kontring fra Nyborg (og dermed veier opp for utvisningen like før) og gir en ferdigscoret pasning til Sondre som ikke nøler med å smelle ballen knallhardt i mål bak en forfjamset Nyborg-keeper. En herlig scoring av Sondre, som virkelig skulle vise at han var i form denne dagen. Det skulle bli noen travle minutter for sekretariatet denne perioden. 2-3 sitter bare minutter senere, et oppspill til en mannsmarkert Nyborg-ving ender i et overraskende skudd som fyker over skulderen på Anton. Et noget unødvendig mål som kunne og skulle blitt stoppet med litt mer intensitet for å være på rett plass til rett tid. Dette kom på et skudd som skulle gjenta seg flere ganger i kampen, referenten mener å huske minst to - kanskje tre - identiske situasjoner som ender opp med stolpeskudd i stedet for baklengs. 3-3 kommer par minutter etter baklengs. Det er tydelig at vi har skjerpet denne delen av spillet vårt, fra tidligere år var det lett at vi raknet for og tidlig når vi havnet under. Nå er det førsterekka viser seg frem, Nikolai søker rom lengre frem på banen under det oppbyggende spillet, og Håkon legger en herlig pasning frem i siderom, Nikolai vender opp og limer ballen i krysset. Dette ser meget lett ut fra sidelinjen. Gleden er stor på benken, og denne resulterer i entusiastisk spill som bare sekunder senere ender med nok et Sondre-mål. I en situasjon som er meget lik førstemålet så vinner Tor en duell, sender ballen frem til Sondre som i stedet for å sentre til tyskeren enkelt og greit feier ballen i mål fra riktig så langt hold. Uten å stjele noe fra Sondre bør det vel stilles spørsmål om keeper er blokkert her? Men om det er tilfelle så er Sondres frekkhet og timing i skuddet riktig så bra. Like etter dette målet klabber Axel sin kølle i hodet på en motspiller og vi får nok et undertall. I dette korte undertallet kommer Nikolai igjennom alene mot keeper, men får et sylfrekt slag på kølle og vi ender opp å spille 4-mot-4 i stedet. I ettertid er det tydelig at dette markerer en roligere periode for kampen, sjansene som dukker opp mangler det siste lille for å få ballen i nettet. Like før andre pause får dessverre endelig Nyborg uttelling på sine krysspass og et skudd fra siden går i nettaket. Her ble vi avkledd på en saftig kontring, 4-mot-3 der to spillere ender opp tilgjengelig for krysspasset. Vi er uansett heldige som ikke får flere baklengs denne perioden, selv om vi også er uheldige som ikke putter noen ekstra selv. Vi går til pause på uavgjort nok en gang, og ingen følte at denne kampen skulle tapes nå.

Tredje periode starter med at vi får en real gavepakke fra Nyborg. Frislag i dems eget hjørne, på tvers foran mål hvor Nikolai står enslig og ledig. Uanstrengt setter han sitt andre for dagen. Nå fikk vi blod på tann, her skulle det vinnes! Innsatsen som legges ned er herlig, spesielt andrerekken imponerer veldig, Sondre terroriserer Nyborg og gir lite tid og rom til disse. Dessverre blir konsentrasjonen sviktende i avgjørende øyeblikk; vi knaller til i fem dueller på rad, mann mot mann, og det hele ender i nok et overraskende skudd fra en feilvendt ving, og skuddet går i nettet bak Anton. Nå går det nok en kule varmt hos noen og enhver, for iveren etter å ta seieren er tydelig, noe som går ytterligere ut over konsentrasjonen. Minuttet senere er Nyborg på kontring 3-mot-2, vi selger oss veldig billig, det ender i et skudd som Anton redder, men dessverre puttes returen i mål og vi havner under 5-6. Deretter virker det som Nyborg er mest interessert i å sikre seieren, de legger seg lavere og vi får mindre rom å spille i og å kontre i. Innspurten blir tam, vi klarer ikke å presse frem noe nevneverdig med sjanser. Spillet brytes opp av en noget utimelig utvisning hos kaptein Torbjørn, rekkene blir skjeve og spilletiden for rekkene blir riktig så skjevfordelt. En timeout mot slutten gir heller liten uttelling. Det ble med forsøket, og slik kampen utviklet seg mot slutten fortjener vi dessverre ingen seier denne kampen.

Oppsummering:
En kamp mot Nyborg 2 er meget god trening, et lag som spiller mer organisert og strukturert enn de fleste andre lag i 3. divisjon. Utbyttet av å fokusere på enkeltområder i en slik kamp er mye større. Forhåpentligvis tar vi med oss det vi lærer av en slik kamp, slik at vi stiller ennå sterkere til kamp mot Freidig 2 og Øya 2. Kunsten er å ikke bare la denne kampen gå i glemmeboken. Alt for ofte i år har vi gjentatt blundere og personlige feil. Forhåpentligvis kan denne sesongen kulminere i at vi i det minste viser progresjon i ferdigheter, spillforståelse og i spillemønster.

Gratulerer til Nyborg 2 med et meget fortjent seriegull i 3. divisjon. Nå settes blikket mot sølvet i 3. divisjon, et sølv som vi har alle muligheter til å vinne. To kamper gjenstår mot sølv-rivaler Øya 2 og Freidig 2.